Rólunk

Egyszer volt, hol nem volt, pár vállalkozó kedvű pilóta nagyot álmodott, és úgy gondolta, hogy a gyrozás van olyan jó dolog, hogy megismertessék és megszerettessék a magyar repülős társadalommal, és a legalizálását felgyorsítsák. Így alakult meg a One-Two Fly.

A One-Two Fly Kft. 2010-ben bontogatta szárnyait, az első céges gép, az akkor még cseh lajstromba kerülő MTO Sport 2010 novemberében érkezett a hildesheimi gyárból a fertőszentmiklósi reptérre. A hazai gyro repülés fellegvárának számító Meidl Airport reptérparancsnoka, Tóth Róbert és Filipovits Attila (Filipo) törték az utat a magyar hivatalos gyro repülés göröngyös talaján.

2011 tavaszán a cég megszerezte a kizárólagos viszonteladói és szervizpartneri jogosultságot a német AutoGyro Gmbh-tól, így méltán népszerű típusaikat, a fürge MTO Sportot, az egymás mögötti üléses zárt kabinos Calidust, és az egymás melletti üléses szintén zártkabinos Cavalont rajtunk keresztül rendelhetitek meg, üzemeltethetitek és szervizeltethetitek. A szervízről itt tudhattok meg többet.

2011 decemberében a hatóság megadta a magyar típusengedélyt az MTO Sportra, majd a Calidusra és a Cavalonra is és innentől szabaddá vált az út a magyar lajstromba vételhez. Ezek fontos feltételei voltak a hivatalos autogyro iskola alapításának. Sok-sok papírmunka után, 2012 novemberében eljutottunk odáig, hogy megalapíthattuk az első magyar, a hatóság által is elismert autogyro iskolát. Ennek örömére 2012 decemberében elindítottuk a 106 órás PPL elméleti képzésünket, aminek február elején lett vége, a növendékek hamarosan vizsgázni fognak a tanultakból a hatóságnál. Ezután már csak a gyakorlati képzés van hátra, aminek a sikeres elvégzése után magyar autogyro PPL lincensz boldog tulajdonosaivá válnak az addigi növendékek. Több infó az iskoláról itt található.